RESTAURATIE EN CONSERVATIE BEELDHOUWWERK
saving the past for the future...
 
 

LAPIS ARTE

 • Lapis Arte bvba is een restauratiebedrijf gespecialiseerd in de conservatie en restauratie van stenen beeldhouwwerk en muurschilderkunst.

  U kan bij ons terecht met kunstvoorwerpen, beeldhouwwerken en monumenten in steen of steenachtige materialen, zoals natuursteen, marmer, albast, gips, terracotta en kunststeen, al dan niet voorzien van poly- of monochrome verflagen; alsook voor muurschilderingen, sgraffiti en stuc- en staffwerk.

  Wij worden ingeschakeld door overheden, kerkbesturen, verenigingen, professionelen en particulieren. De werken gebeuren ter plaatse in musea, kerken, de publieke ruimte of in het restauratieatelier.
  lees meer

 • LAPIS ARTE BVBA
  Pastorieberg 3B
  B-9860 Oosterzele

  T +32 09 362 15 11
  M info@lapisarte.be

EXPERTISE

RECENT

 • RESTAURATIE PORTIEK EN TUINPAVILJOEN, RUBENSHUIS, ANTWERPEN
  Sinds oktober 2017 restaureren we aan de twee best bewaarde, authentieke delen van het Rubenshuis, rijkelijk voorzien van beeldhouwwerk: de portiek, die de doorgang naar de tuin vormt, en daarachter het tuinpaviljoen. Lapis Arte staat o.a. in voor de projectleiding.
  lees meer

 • VOORONDERZOEK SINT-ROMBOUTSKATHEDRAAL MECHELEN
  Momenteel werken wij mee aan het onderzoek van de afwerkingslagen in de kathedraal van Mechelen. Sinds september 2017 brengen meerdere onderzoekers de verschillende afwerkingsfases van het interieur in kaart. De eerste resultaten zijn veelbelovend.
  lees meer