Lapis arte

Team

Team
Saving the past for the future

Met ons team van deskundigen zetten wij in op een kwalitatieve en duurzame instandhouding van ons erfgoed.
We zorgen voor het voortbestaan van de maatschappelijke waardering en het behoud van een rijk cultureel
verleden als geschenk naar/voor de toekomstige generaties.

Onze kernwaarden

Kwaliteit
Bij aanvang starten onze experten vanuit de sectorale deontologische codes. Deze balansoefening leidt ons naar de nood van het erfgoedobject : een gepast behandelingstraject in samenspraak met de opdrachtgever. Een open communicatie en een gezonde kritische blik resulteren in het bereik van onze hoogwaardige resultaten.

Teamgeest
Regelmatig steken onze individuele talenten de koppen samen. In een gezonde teamgeest en -sfeer speelt zich een kruisbestuiving af van de aanwezige expertises.

Ontwikkeling
Als mens en als bedrijf wenst elk teamlid zich te ontwikkelen naar verdere kennis en handelingen.
Door frequente samenwerkingen met diverse technische en erfgoed gerichte studie-instellingen, bouwen we een
kritisch perspectief.

Professionaliteit
Lapis Arte garandeert een professionele afhandeling van de werkzaamheden, stevig onderbouwd met uitgebreide,
steeds groeiende kennis en ervaring. Het gedreven team streeft naar een optimale dienstverlening en  communicatie bij elk project, met respect voor de wensen van de klant.

Geluk
De appreciatie binnen en buiten Lapis Arte alsook een gezonde balans tussen werk en privé zijn de steunpilaren van onze hoge geluksfactor. Gelukkige werknemers dragen bij tot een aangename werksfeer en een duurzame samenwerking op langere termijn.

Het Lapis Arte team
Jozefien De Clercq De restauratie van de portiek en het tuinpaviljoen van Rubens was van begin tot einde een uniek project. Veel dichter kan je niet komen te staan bij de grote meester en zijn werk.
Tomas De Nul Technische duizendpoot & bestuurder
Jasper Mandiau Restauratie van rocaille in de Zoo; omgeven door natuur, met mortel driedimensionaal rotsen en boomstammen boetseren. Geweldig!
Emilia De Rijcke Het geeft veel voldoening om na het onderzoeken van de restauratieopties deze ook in de praktijk toe te kunnen passen, zoals bij de restauratie van de rotspartij van de Brabofontein.
Nele Blommaert Al snel was ik door historisch smeedwerk gebeten. Deze interesse diep ik sinds de restauratie van het monumentale hekwerk van Musée Mariemont alleen maar verder uit.
Dante Blockx Zeer boeiend om in de Sint-Pieterskerk te Berlaar op grote schaal muurschilderingen en decoraties harmonieus te laten aaneensluiten.
Zakariyae Agouche Schilderen van complexe decoraties zit me al in de vingers sinds jongs af aan.
Juliet Decoster Een complexe restauratie van muurschilderingen tot een goed einde brengen is steeds een gezonde uitdaging. Een tevreden opdrachtgever is daarbij de ‘cherry on top'.
Maia Francx-De Gelder Vele aspecten van de restauratie van Pour L'Idéal van P. Braecke waren interessant; het materiaal, de nauwkeurigheid van ons werk en de evolutie hierbij.
Frédérique Nowé In het Middelheimmuseum kunstobjecten verplaatsen en manipuleren. Ja, dan ben ik helemaal in mijn element.
Yannick de Deyne Werken met Belgische blauwe hardsteen terwijl je onderaan de rotspartij kan opkijken naar het bronzen werk van J. Lambeaux. De restauratie van de Brabofontein is een persoonlijk, bijzonder project.
Pieter-Jan Vandermeeren
Hamza Zarraoui
Griet Braet Nr. 1 fan van team Lapis Arte
Heleen Vandermeeren
Jelle Gyselinck
Wil je graag meer informatie over één van onze expertises?