Lapis Arte

Restauratie toegangspoort wintertuin

Team

Lapis Arte - Musée Royal de Mariemont

Opdracht

Decaperen, herstel, reconstructie ontbrekende delen en schilderen

Restauratie toegangspoort wintertuin park van Mariemont

Deze restauratie is uitgevoerd in opdracht van Museé Royal de Mariemont te Morlanwez. De behandeling van het hekwerk liep gedurende de periode mei tot december 2019. De toegangspoort is van Brusselse makelij van de Fonderie Wauters-Koeckx, opgestart in 1836. Het hekwerk zelf is waarschijnlijk vervaardigd in 1875 en later gerecupereerd uit het kasteel “de Neufvilles” gelegen tussen de grens van Soignies en Casteau. Later in 1913 werd de toegangspoort gekocht door Raoul Waroquée en verplaatst naar het park. Het hekwerk bevindt zich aan de toegang van de wintertuin in het parkdomein van Mariemont.

De complexe, smeedijzeren toegangspoort van de wintertuin vertoont fysische en chemische schade.

Bij de behandeling is de aanwezige corrosie verwijderd, zijn ontbrekende elementen die de leesbaarheid van het object belemmerden opnieuw gesmeden of gedreven en is het geheel opnieuw geschilderd.

Door het hekwerk te voorzien van een zwarte verflaag en het herstellen en reconstrueren van diverse onderdelen heeft het hekwerk opnieuw een symmetrisch en historisch correcte uitstraling en wordt het materiaal opnieuw beschermd voor duurzaam behoud.

Overzicht projecten
Wil je graag meer informatie over één van onze expertises?